BKM Express

Kredi kartı numarası konusunda muhafazakar olan insanlar için alternatif ödeme sistemleri iç rahatlatıcı bazen de fonksiyonel olsa da hala internet ve online alışveriş alışkanlığı üst düzeyde olan insanlara hitab ediyor. Doğrudan kredi kartı numarası vermek yerine sanal cüzdan kullanmanın en bariz avantajı sanal/fiziksel pos’un mevzu bahis olmadığı c2c satışlarda ortaya çıkıyor. Özellikle de yurtdışındaki insanlara bir şeyler satıyorsunuz tek alternatifiniz diyebilirim.

bkm express nasıl kullanılır?

bkm express nasıl kullanılır?

 

Bu sistemlerin içinde en bilineni paypal. 2008’de yurtdışına satış yaptığım dönemlerde paypal’ın bu konuda oldukça yardımı olmuştu. Paypal’ı kullanmaya bıraktığımda hesabımın şifresiyle birlikte az bir miktar parayı da uzunca bir süre içinde unutmuştum. Paypal hesabıma tanımlı banka hesabımı da kapattığım için o parayı hiç çekemedim. .Belki paypal merkez ofisiyle telefon ederek açmam mümkündü ama o zamanlar merkezi İskoçya’daydı  ve 50$ için o kadar uğraşıp uluslararası hattan dert anlatmayı pek fizibil bulmamıştım.

Bankalararası Kart Merkezi dijital cüzdan olarak yabancı sistemlere bir alternatif geliştirdi, adı bkm express. Bence en büyük avatajı olası sorunlar ya da chargeback durumlarında daha ulaşılabilir olması. Örneğin 2008’de başıma gelen olayda bkm express kullanıyor olsaydım kendime muhattap bulup sorunu çözebilirim.

Bankalar Arası Kart Merkezi’nin 21 Haziran’da tanıttığı sistemin anlaşmalı bankaları; Ziraat Bankası, Akbank, Vakıfbank, , Garanti Bankası, ING Bank, İş Bankası, TEB, Finansbank ve Yapı Kredi Bankası.

bkm express'in avantajları

bkm express ne işe yarar

BKM Express’in avantajları neler?

BKM Express’in diğer ödeme sistemlerine göre en büyük avantajı taksitli ödeme seçenekleri bana kalırsa. Bundan sonra puan kazanma ve kampanyalar geliyor. Kayıt sırasında kart numarasının hepsini değil de bir kısmını istemesi, telefon numaranızı kart bilgilerinizden alarak sms ile şifre göndermesi daha başlangıçta güvenilir bir izlenim veriyor. 3D secure ve ortak pos uygulamasını birleştirmeleri mantıklı.

BKM Express e-ticaret’e ne katacak?

BKM’nin öncelikli amacı, internet üzerinden alışveriş yapan tüketicilerle sanal pos kullanarak internetten satış yapan siteleri bir araya getirerek aradaki ilişkiyi daha güvenli ve kolay hale getirmek. Tüketiciler için en büyük kolaylığı üye iş yerleriyle alışveriş yaptığı zaman her defasında kart bilgilerini girmekten kurtulması.

e-ticaret girişimcileri için şunu da hatırlatmadan geçmeyelim, bkm express  sanal pos’a alternatif değil zira sanal posunuz olmadan bkm express’e başvuramıyorsunuz.

Güvenli alışveriş ama nasıl?

Alışveriş anında, bkm express’in bankalara gönderdiği kısmi kart bilgileri sonucunda işlem gerçekleşiyor ve cep telefonunuza gelen mesajla birlikte onaylayarak süreci tamamlıyorsunuz. Böylece sizden başka hiç kimse express hesabınızı kullanamıyor. Üstelik bu sistem ücretsiz.

Üye iş yerleri

BKM Express’e şimdilik Ereyon, Çiçeksepeti, e-bebek, Genpa ve Yakala.co olmak üzere 5 şirket üye. Ancak BKM Ödeme Araçları Ürün Müdürü Okyar Tahaoğlu’nun açıklamalarına göre çok yakında Biletix, Bimeks, Bonubon, Ets Tur, Evoria, Hediyeciniz, Kliksa,Koçtaş, Markafoni, Migros, Morhipo, My Bilet, Pera Butik, Teknosa, THY ve Yeniçarşım gibi şirketler de dahil olacak. Temassız ödeme ve daha da önemlisi para transferi gibi konularda da pek çok özelliği kullanıma açacaklarını ifade ediyorlar. Para gönderme özelliğinin 2013’e kadar ekleneceğini genel müdür Soner Canko açıkladı.

Bankaların reklam ve tanıtım gücü bkm express’i Türkiye’de ilk ikiye sokabilir ama şimdiye kadar yurtdışına yönelik hiç bir hedeflerini açıklamamaları, hedeflerini Türkiye ile kısıtlı tuttukları gibi bir intiba bıraktı bende. Belki de kademe kademe ilerlemek ve yurtdışına açılmak için Türkiye’de hakimiyet kurmayı bekliyorlardır ama bu stratejiyi güden Yandex’in Google karşısında ne durumda olduğunu hatırlatırım.

Sanıyorum pek yakında sendikacı aktör Mehmet Ali Alabora’yı yeniden ekran  karşısında görmeye başlayacağız.

Bkmexpress.com.tr adresinden siz de üye olabilirsiniz.

Yorum bırakın